Vad letar du efter?

Helpie FAQ

Vanliga frågor

 • För dig som är bemanningssjuksköterska

 • Vad erbjuder ni sjuksköterskor i lön?

  Lönen som konsultsjuksköterska anpassas utifrån din utbildning, arbetslivserfarenhet och kompetens. Ersättningen varierar också utifrån uppdraget, såsom vilken arbetsplats du arbetar på, arbetsuppgifter, geografisk placering samt om det är ett akut eller längre uppdrag. Vi erbjuder alltid en konkurrenskraftig och marknadsmässigt lön. Som konsult har du dock möjligheten att välja om du vill ha lön eller fakturera via eget bolag. Hör gärna av dig om du vill veta hur dina möjligheter ser ut.

 • Hur länge ska man ha jobbat som sjuksköterska innan man kan arbeta som hyrsjuksköterska?

  De flesta verksamheter kräver att du har två års yrkeserfarenhet för att kunna jobba hos dem som bemanningssjuksköterska. Det finns dock uppdrag som inte kräver lika lång erfarenhet, därför rekommenderar vi dig att alltid höra av dig till oss så vi kan hjälpa dig.

 • Vad är skillnaden mellan en hyrsjuksköterska, bemanningssjuksköterska, resurssjuksköterska, konsultsjuksköterska och stafettsjuksköterska?

  Det är ingen skillnad alls utan bara olika namn för en sjuksköterska som arbetar via ett bemanningsföretag

 • För dig som är konsultläkare

 • Vad är skillnaden på en stafettläkare, konsultläkare, hyrläkare, bemanningsläkare och resursläkare?

  Det är ingen skillnad utan bara olika namn för en läkare som arbetar via ett bemanningsföretag.

 • Vad erbjuder ni läkare i lön?

  Lönen som bemanningsläkare är beroende av specialistläkarkompetens och din arbetslivserfarenhet. Ersättningen för en konsultläkare varierar också utifrån uppdraget, såsom vilken arbetsplats du arbetar på, tidsperiod, geografisk placering samt omkostnader. Oftast får du 50-100 % mer än vad du tjänar som fastanställd läkare. Vi erbjuder alltid en konkurrenskraftig och marknadsmässig lön. Som hyrläkare har du dock möjligheten att välja om du vill ha lön eller fakturera via eget bolag. Hör gärna av dig om du vill veta hur dina möjligheter ser ut.

 • Var i landet är det mest behov av läkare?

  Det finns ett stort behov av stafettläkare i hela landet, inom såväl offentlig som privat sjukvård. Störst behov av läkare är det i norra Sverige

 • Allmänna Frågor

 • Varför ska jag välja Medlink?

  Nöjda och bra bemötta konsulter - så jobbar vi på Medlink. När du vänder dig till oss gör vi allt vi kan för att hitta ett uppdrag som stämmer väl in på dina önskemål. Genom att noggrant matcha rätt person med rätt tjänst säkrar vi kvalitén i alla led för att skapa bästa möjliga vård runt om i landet. Allt vi gör på Medlink gör vi utifrån våra tre ledord: kvalitet, engagemang och service

 • Vilka yrkesgrupper arbetar ni med?

  De flesta av våra konsulter är läkare och sjuksköterskor, men vi arbetar även med undersköterskor, vårdbiträden och socionomer.

 • Var i landet kan jag arbeta?

  Vi har avtal över i hela Sverige med samtliga regioner! Har du svårt att välja var du vill jobba hjälper vi dig gärna med vägledning utifrån vad vi tror skulle passa dig och dina önskemål bäst.

 • Vilka typer av jobb/uppdrag finns det

  Vi har uppdrag inom alla specialiteter på olika sjukhusavdelningar inom regional, kommunal- och privat sjukvård. Vi har även uppdrag på olika sjukvårdsenheter såsom närakuter, vårdcentraler samt vård- och omsorgsboenden, SÄBO och korttidsboenden.

 • Hur mycket måste jag jobba?

  Du väljer själv om du vill jobba heltid, deltid, enstaka veckor eller bara några ströpass. Uppdraget anpassas utefter dina önskemål och verksamhetens behov. Att kunna arbeta mer eller mindre under olika perioder i livet är en möjlighet som många av våra konsulter uppskattar. Några av våra konsulter arbetar ströveckor och andra tar längre uppdrag som sträcker sig över flera månader eller till och med år