Frågor och svar

 • Här får du svar på allt du behöver veta!

 • Vill veta mer om att jobba som sjuksköterska

  Du kan läsa mer om hur det är att jobba som bemanningssjuksköterska på Medlink samt svar på flera frågor på följande sida; Jobba som Sjuksköterska

 • Vilka yrkesgrupper arbetar ni med?

  De flesta av våra konsulter är läkare och sjuksköterskor, men vi arbetar även med undersköterskor, vårdbiträden och socionomer.

 • Var i landet kan jag arbeta?

  Vi har avtal över i hela Sverige med samtliga regioner! Har du svårt att välja var du vill jobba hjälper vi dig gärna med vägledning utifrån vad vi tror skulle passa dig och dina önskemål bäst.

 • Vilka typer av jobb/uppdrag finns det

  Vi har uppdrag inom alla specialiteter på olika sjukhusavdelningar inom regional, kommunal- och privat sjukvård. Vi har även uppdrag på olika sjukvårdsenheter såsom närakuter, vårdcentraler samt vård- och omsorgsboenden, SÄBO och korttidsboenden.

 • Hur mycket måste jag jobba?

  Du väljer själv om du vill jobba heltid, deltid, enstaka veckor eller bara några ströpass. Uppdraget anpassas utefter dina önskemål och verksamhetens behov. Att kunna arbeta mer eller mindre under olika perioder i livet är en möjlighet som många av våra konsulter uppskattar. Några av våra konsulter arbetar ströveckor och andra tar längre uppdrag som sträcker sig över flera månader eller till och med år

 • Hjälper ni till med resa och boende?

  Är du anställd hos oss på Medlink hjälper vi alltid till att boka och bekosta resa samt boende vid arbete på annan ort. Arbetar du via eget bolag genom oss bekostar du resa och boende själv, men vi hjälper såklart alltid till om du behöver hjälp med att boka resa och boende. Vi har avtal med många hotell och lägenheter i flertalet städer där du kan känna dig som hemma under tiden du är ute på uppdrag. Förmånsbeskattning sker i enlighet med Skatteverkets regler

 • Vad händer om jag blir sjuk?

  Vi följer sjuklönelagen det innebär att om du blir sjuk utbetalas sjuklön enligt lag. Du är skyldig att senast två timmar innan passets start sjukanmäla dig. Du sjukanmäler dig under kontorstid, vardagar 07.00-18.00 på telefon till din ansvariga konsultchef. Behöver du sjukanmäla dig utanför kontorstid ringer du vår jourtelefon på 08-52 52 88 88.

 • Jag har fast anställning kan jag ändå jobba som konsult för er?

  Det går alldeles utmärkt! Några av våra konsulter kombinerar en fast tjänst med att vara konsult och vissa arbetar heltid enbart som konsult, all tid du har möjlighet att lägga på konsultarbete är viktig!

 • Tar ni arbetsgivaransvar?

  När du är ute på uppdrag för oss är det vi som är din arbetsgivare och därmed har arbetsgivaransvar över dig. Det är till oss du vänder dig när du har frågor eller funderingar kring ditt uppdrag eller dina villkor – vi finns här för dig precis som en vanlig arbetsgivare!

 • Kan jag arbeta via mitt eget bolag men via er?

  Absolut! Det enda du behöver göra är att meddela oss det så tidigt som möjligt så utgår vi från det när vi hjälper dig. Har du inget eget företag idag men vill ha information och guidning om hur man startar ett eget företag så hjälper vi dig gärna, vi vet att det kan verka svårt i början!

 • Kan jag arbeta i samma landsting/region som jag är/varit anställd i?

  I de flesta fall gäller sex månaders karens innan du kan arbeta i samma landsting eller region som du varit anställd i. Det går däremot bra att arbeta hos en privat vårdgivare i samma region under karenstiden eller inom kommunala arbeten om du vill bidra men inte har möjlighet att resa längre sträckor

 • Kan man vara anställd vid flera bemanningsföretag samtidigt?

  Ja, det går bra!

 • Hur tidrapporterar jag?

  Du tidrapporterar på medlinkconsultant.adockasite.com. Inlogg får du av din bemanningskoordinator innan du börjar ditt nya uppdrag.

 • Vill veta mer om att jobba som konsultläkare

  Du kan läsa mer om hur det är att jobba som konsultläkare på Medlink samt svar på flera frågor på följande sida; Jobba som Konsultläkare

 • Hur gör jag för att bli konsult?

  Lätt som en plätt! Gå till vår startsida och gör en kort intresseanmälan så kommer någon av våra specialiserade bemanningsansvariga att kontakta dig inom kort. Du kan också ringa in direkt till oss, att prata med våra konsulter är det

 • Hur kommer jag i kontakt med en bemanningsansvarig?

  Antingen genom en intresseanmälan via hemsidan eller så ringer du upp någon direkt. Du kan även maila någon av oss direkt. Du hittar våra kontaktuppgifter här.

 • Vad händer efter att jag skickat in en intresseanmälan?

  En av våra bemanningsansvariga kontaktar dig snarast. Kontaktar du oss under en helg kontaktar vi dig första möjliga arbetsdag efter helgen.

 • Vad kommer jag få i lön?

  Som konsult anpassas din lön utifrån dina arbetslivserfarenheter, utbildning och kompetens. Ersättningen varierar också utifrån uppdraget, såsom arbetsbelastning och arbetsuppgifter på den arbetsplats du arbetar på. Även geografisk placering samt om det är ett akut eller längre uppdrag påverkar. Som konsult kan du också välja du om du vill ha lön eller fakturera via eget bolag. Lönen är både marknadsmässig och konkurrenskraftig. Hör gärna av dig om du vill veta hur dina möjligheter ser ut.

 • Inget uppdrag passar mig just nu – vad gör jag?

  Hittar du inte något uppdrag som passar dig just nu så håller vi givetvis kontakten med dig eftersom rätt uppdrag kan dyka upp när som helst. Så snart vi får in någonting som vi tror intresserar dig så hör vi av oss.

 • När får jag återkoppling på ett uppdrag?

  Vi är snabba med att ge återkoppling och så snart vi får svar från verksamheten kontaktar vi dig. Vi ser också till att du känner dig uppdaterad under tiden så du vet hur processen ser ut.