Vad letar du efter?

Vanliga frågor

Vanliga frågor

 • Allmänna Frågor

 • Varför ska jag välja Medlink?

  Nöjda och bra bemötta konsulter - så jobbar vi på Medlink. När du vänder dig till oss gör vi allt vi kan för att hitta ett uppdrag som stämmer väl in på dina önskemål. Genom att noggrant matcha rätt person med rätt tjänst säkrar vi kvalitén i alla led för att skapa bästa möjliga vård runt om i landet. Allt vi gör på Medlink gör vi utifrån våra tre ledord: kvalitet, engagemang och service

 • Vilka yrkesgrupper arbetar ni med?

  De flesta av våra konsulter är läkare och sjuksköterskor, men vi arbetar även med undersköterskor, vårdbiträden och socionomer.

 • Var i landet kan jag arbeta?

  Vi har avtal över i hela Sverige med samtliga regioner! Har du svårt att välja var du vill jobba hjälper vi dig gärna med vägledning utifrån vad vi tror skulle passa dig och dina önskemål bäst.

 • Vilka typer av jobb/uppdrag finns det

  Vi har uppdrag inom alla specialiteter på olika sjukhusavdelningar inom regional, kommunal- och privat sjukvård. Vi har även uppdrag på olika sjukvårdsenheter såsom närakuter, vårdcentraler samt vård- och omsorgsboenden, SÄBO och korttidsboenden.

 • Hur mycket måste jag jobba?

  Du väljer själv om du vill jobba heltid, deltid, enstaka veckor eller bara några ströpass. Uppdraget anpassas utefter dina önskemål och verksamhetens behov. Att kunna arbeta mer eller mindre under olika perioder i livet är en möjlighet som många av våra konsulter uppskattar. Några av våra konsulter arbetar ströveckor och andra tar längre uppdrag som sträcker sig över flera månader eller till och med år

 • Hjälper ni till med resa och boende?

  Är du anställd hos oss på Medlink hjälper vi alltid till att boka och bekosta resa samt boende vid arbete på annan ort. Arbetar du via eget bolag genom oss bekostar du resa och boende själv, men vi hjälper såklart alltid till om du behöver hjälp med att boka resa och boende. Vi har avtal med många hotell och lägenheter i flertalet städer där du kan känna dig som hemma under tiden du är ute på uppdrag. Förmånsbeskattning sker i enlighet med Skatteverkets regler

 • Vad händer om jag blir sjuk?

  Vi följer sjuklönelagen det innebär att om du blir sjuk utbetalas sjuklön enligt lag. Du är skyldig att senast två timmar innan passets start sjukanmäla dig. Du sjukanmäler dig under kontorstid, vardagar 07.00-18.00 på telefon till din ansvariga konsultchef. Behöver du sjukanmäla dig utanför kontorstid ringer du vår jourtelefon på 08-52 52 88 88.

 • Jag har fast anställning kan jag ändå jobba som konsult för er?

  Det går alldeles utmärkt! Några av våra konsulter kombinerar en fast tjänst med att vara konsult och vissa arbetar heltid enbart som konsult, all tid du har möjlighet att lägga på konsultarbete är viktig!

 • Tar ni arbetsgivaransvar?

  När du är ute på uppdrag för oss är det vi som är din arbetsgivare och därmed har arbetsgivaransvar över dig. Det är till oss du vänder dig när du har frågor eller funderingar kring ditt uppdrag eller dina villkor – vi finns här för dig precis som en vanlig arbetsgivare!

 • Kan jag arbeta via mitt eget bolag men via er?

  Absolut! Det enda du behöver göra är att meddela oss det så tidigt som möjligt så utgår vi från det när vi hjälper dig. Har du inget eget företag idag men vill ha information och guidning om hur man startar ett eget företag så hjälper vi dig gärna, vi vet att det kan verka svårt i början!

 • Kan jag arbeta i samma landsting/region som jag är/varit anställd i?

  I de flesta fall gäller sex månaders karens innan du kan arbeta i samma landsting eller region som du varit anställd i. Det går däremot bra att arbeta hos en privat vårdgivare i samma region under karenstiden eller inom kommunala arbeten om du vill bidra men inte har möjlighet att resa längre sträckor

 • Kan man vara anställd vid flera bemanningsföretag samtidigt?

  Ja, det går bra!

 • Hur funkar det med pension och försäkringar?

  Du väljer själv om du vill avsätta en del av din grundersättning till pensionen. Vi har också kollektivavtalsliknande lösningar så att du alltid ska kunna känna dig trygg i alla situationer. Kontakta gärna någon av våra bemanningsansvariga för mer information. Vad gäller försäkringar omfattas alla våra konsulter av TFA (trygghetsförsäkring vid arbetsskada) och TGL (tjänstegrupplivförsäkring) bägge via AFA Försäkring. Vi erbjuder också löneväxling genom Swedbank.

 • Hur tidrapporterar jag?

  Du tidrapporterar på medlinkconsultant.adockasite.com. Inlogg får du av din bemanningskoordinator innan du börjar ditt nya uppdrag.

 • Vill veta mer om att jobba som sjuksköterska

  Du kan läsa mer om hur det är att jobba som bemanningssjuksköterska på Medlink samt svar på flera frågor på följande sida; Jobba som Sjuksköterska

 • Vill veta mer om att jobba som konsultläkare

  Du kan läsa mer om hur det är att jobba som konsultläkare på Medlink samt svar på flera frågor på följande sida; Jobba som Konsultläkare